Organizace školního srazu

2019-05-30
Organizace školního srazu

Školní sraz je důležitou společenskou událostí. Pro mnohé představuje příležitost zavzpomínat na bezstarostné roky, setkat se s kamarády, od kterých vás třeba rozdělila profesní kariéra v jiném městě nebo další studia. Můžete se pochlubit osobními i profesními úspěchy, sdílet zkušenosti a třeba i obnovit ztracené kontakty. Pořadatelé školního srazu stojí před poměrně těžkým úkolem, který sestává nejen z volby vhodného termínu, ale i místa, a celkového ladění akce.

Plánujte s předstihem

Pokud chcete, aby se školního srazu účastnilo co nejvíce spolužáků, musíte plánovat s velkou časovou rezervou. Dostatečný předstih může klidně znamenat i několik měsíců. Berte ohledy na spolužáky, kteří se z města odstěhovali. Musí si vyhradit čas nejen na samotnou akci, ale i zařídit ubytování nebo počítat s delší cestou domů. Stejně tak musíte zohlednit zásadní termíny, jako jsou letní prázdniny. Čas dovolených bude pro většinu účastníků v kolizi se srazem a z akce se s lítostí omluví velký počet pozvaných. Vyhněte se raději také víkendům blízko státních svátků. Snažte se přizpůsobit, i tak je pravděpodobné, že se najde pár pozvaných, kterým termín nevyhoví.

Důstojné prostředí

Se stejným předstihem zamluvte i patřičný prostor. Kapacitu raději počítejte se střízlivým odhadem. Nejčastější volbou pro srazy je restaurace. Vaši hosté si můžou vybrat z menu večeři, která vyhoví jejich požadavkům nebo si dají jen drobnou chuťovku. Měli by mít dostatečný výběr i pro alkoholické a nealkoholické nápoje. Restaurace by měla nabízet prostor pro uzavřenou společnost a spadat do rozumné střední cenové třídy tak, aby neurazila ani nepůsobila příliš okázale a luxusně.

Za zvážení jistě také stojí vybavení sálu. Vítaným oživením je promítací plátno, které může připomenout společné fotografie z výletů, brigád nebo vůbec ze studentského života. Pokud chcete, můžete věnovat prostor i každému z hostů zvlášť. Atraktivní formou představíte své nové rodiny, děti, zásadní okamžiky ze života. Ušetříte čas a nebudete muset stejnou historii s kapesním albem vyprávět několikrát. Držte se moderních multimédií.

Adresář

Pokud se vám podaří dát dohromady termín a místo, pak už jen zbývá obeslat hosty. Využijte všechny možnosti, rozešlete pozvánku SMSkou, mailem, ale nebojte se ani vytvořit pozvánku prostřednictvím sociálních sítí. Požádejte pozvané, ať svou účast potvrdí, budete tak mít lepší přehled. Na třídní srazy se patří pozvat i bývalé učitele, nestyďte se. I pokud některý z pedagogů budil dříve hrůzu, po několika letech se retrospektivní rozhovor může proměnit v příjemný osobní zážitek. Školní srazy jsou akcí, na které se většina hostů upřímně těší. Nebojte se chopit iniciativy. Organizace vás k ničemu zásadnímu nesvazuje a vaši přátelé ji ocení.

Zobrazit více... Květen 2019
pixel