Jak prodat oblečení na internetu?

2019-04-30
Jak prodat oblečení na internetu?

Jednou za čas se vyplatí projít pečlivě celý šatník a vytřídit oblečení, které vám už nevyhovuje. Příjemným důvodem jsou výsledky změn ve stravování a pravidelné cvičení. Radost z přechodu na menší velikost urychlí výběr a třídění. Samozřejmě, důvody pro vršící se nenošené oblečení v šatně můžou být i opačné. Tak jako tak, zbytečně se neprobírejte plnou skříní. Starší oblečení můžete buď zrecyklovat, nebo jej elegantně předat dál a třeba ještě i pár korun vydělat.

Pečlivý úklid

Při velkém úklidu se nebojte rychlého rozhodování. Nepřehazujte trička ani kalhoty z pravé do levé ruky a nedělejte si marné plány o tom, že je přeci jen ještě někdy možná unosíte. Pravdou zůstává, že to oblečení, které jste neoblékli půl roku, jen tak nosit nebudete. Nenechte se nalákat na pozdější úpravy. Nebudete mít čas a oblečení se vám zase vrátí zbytečně do skříně.

Připravte si kvalitní fotky

Pokud vyřadíte obyčejná onošená trička, jistě nemá velký význam přemýšlet, co dál s nimi. Můžete je upotřebit při práci na zahradě nebo nabídnout místní charitě. Sběrné boxy na textil najdete bez problémů v každé čtvrti.

Saka, kabáty, značkové džíny nebo boty však můžete efektně využít jinak. Vyhraďte si odpoledne, připravte vhodnou plochu a oblečení nafoťte. Dejte si záležet, oblečení nabízíte k prodeji. Rozhodně byste měli fotit přední i zadní díl, upozornit na zajímavé detaily. Kousky by neměly být zmačkané. Dejte si pozor na osvětlení, ať zbytečně neuberete prezentaci na efektu. Dobře si zaznamenejte i uváděné velikosti.

Lokální skupiny

Ideální platformu pro nabídku prodeje představuje třeba Facebook. Určitě najdete speciálně vytvořenou skupinu, která využívá zájmu o konkrétní značku, typ oblečení nebo je určená vašemu okolí. Fotky nahrajete do připraveného alba, doplníte cenu a jen počkáte na odezvu. Výhodou podobných regionálních skupin je jednoduché předání zboží. Nepřiděláváte si starosti kontrolou uhrazené částky na účtu, nemusíte oblečení balit ani posílat. Vybrané kousky a peníze si prostě předáte z ruky do ruky.

Velké servery

Často využívanou možností jsou také aukční servery. Z oblečení můžete efektivně vytvořit hotový balíček. Tato forma je ideální třeba pro dětské oblečení. Deset triček, dvoje šortky, dvoje tepláky, mikina – vše ve stejné velikosti a k odpovídajícímu ročnímu období. Zájemci nemusí hledat jednotlivé kousky zvlášť, ušetří na poštovném a i vy ušetříte čas.

Při prodeji po jednotlivých kouskách oblečení můžete pracovat s nastavenými kategoriemi, dodat k popisu zboží podrobnosti. Nabídnout můžete věci za pevnou cenu, nebo vsadit na zájem a strategicky vyčkat, do jaké částky se vyšplhá v přihazované aukci.

Nebojte se investovat trochu práce a nezbavujte se oblečení lehkovážně. Mnohé kousky ještě udělají radost jinde. Nemusíte vozit tašky s vyřazenými kousky po známých. Využijte zájem kupujících z internetu. Vyklizená skříň potěší stejně jako obchodní výsledky. I prodej vyřazeného oblečení může být zajímavý adrenalin.

Zobrazit více... Duben 2019
pixel